Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Đoković o utiscima u Visokom: Piramide su važne za prosperitiet ne samo BiH i Balkana, nego i cijelog svijeta

Preuzmite sliku

Najbolji teniser svijeta i veliki humanitarac Novak Đoković je u trodnevnoj posjeti osnivaču Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ dr. Semiru Osmanagiću.

Posjeta traje tri dana i ugledni sportista je u obilasku većine lokacija u Bosanskoj dolini piramida. Mislim da je velika stvar imati ovakvog čovjeka ovdje, na bosanskim piramidama.

Nakon nekoliko mjeseci dogovora uspio sam izdejstvovati da dođe ovdje. Tri dana je u posjeti isključivo našem Arheološkom parku ‘Bosanska piramida Sunca’ i dogovor je bio da sve prođe bez izjava i medija”, kazao je Osmanagić jučer.

Danas je na YouTube kanalu “BosnianPyramids TV” objavljen najavljeni intervju s Đokovićem.

Osmanagić je u intervjuu konstatovao kako već dva dana obilaze lokacije Bosanske doline piramida koji je i više od od arheološkog aspekta, te je prema njegovim riječima to naučni aspekt, energetski, duhovni, ljekoviti, te ga upitao za mišljenje i utiske koje je stekao.

“Imam toliko utisaka da je teško sve to sažeti u jedan minut. Ako postoji raj na zemlji, onda je to ovdje. Ima nekoliko mjesta koja sam posjetio u životu i gdje sam se osjećao ispunjeno u svakom pogledu. Ovo je jedinstveno iskustvo za mene. Ja jesam u tom, kako ga zovu danas, alternativnom svijetu, iako znamo da je to originalni svijet. Ali eto, čisto radi razumijevanja. Već više od decenije je tako i bio sam na raznim mjestima koja se smatraju energetskim čvorištima i imaju koncentrične krugove, bio sam u posjetama piramidama, ali nisam doživio ovakvo nešto. Nešto slično doživio sam samo na Rtanj planini u Srbiji. Nema tih superlativa i riječi hvale koje bi te opisale”, riječi su prvog tenisera svijeta.

Đoković je i dodao da je prema njegovom mišljenju Osmanagić otkrio nešto što jeste i što će tek da bude od ogromne energetske i duhovne važnosti za prosperitet svijeta, a ne samo Balkana i Bosne.

“Moj subjektivni osjećaj je fenomenalan, ja sam fasciniran piramidom Sunca, koju možeš da vidiš 70-80 posto, plus onaj dio do rijeke gdje je naselje. To sve tek treba da se otkrije i da ide svojim putem. Ja ti se divim i zahvaljujem što si istrajan i posvećen”, zaključio je Novak. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje