Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đokić: ”Kome je danas stalo do toga da daje sinove i gubi domove”

Preuzmite sliku

Sastanak lidera vladajuće koalicije u bh. entitetu Republika Srpska održan je danas u vili “Mrakovica” na Kozari.

Kako je nakon sastanka istakao predsjednik DEMOS-a Nedeljko Ćubrilović, susret je bio konstruktivan istakavši da je prošlo vrijeme nametanja.

”Narodna skupština Republike Srpske će razmatrati ove teme o kojima je bilo riječi i dati stav, nadamo se jedinstven. Ali ukoliko i ne bude takav, on ima čvrstu podršku. Prošlo je vrijeme nametanja i prozivanja institucija i prozivanja Republike Srpske za nešto za šta nisu odgovorni”, rekao je Ćubrilović.

Javnosti se obratio i Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske. Istakao je da je održan uspješan sastanak koalicije.

”Jako je važno napomenuti da se već duže vrijeme osjeća jedan ozbiljan zastoj u BiH i prepreke koje usporavaju njen razvoj i na taj način negativno se održavaju za razvoj Republike Srpske. Jedini način da se na dijalog pozove onaj ko je dio problema”, rekao je Đokić.

Potom je osudio izjave u kojima se spominje rat.

”Kome je danas stalo do toga da daje sinove i gubi domove. Ta iskustva iz rata su nam svima poznata i mi želimo na jedan miran način kroz dijalog ukazati na probleme i pronaći rješenje”, dodao je on.

Sastanak lidera stranaka koalicije u Republici Srpskoj trajao je skoro tri sata. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,