Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Đapo i Đurović: Proširiti saradnju BiH i Crne Gore u oblasti turizma

Preuzmite sliku

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo sastala se sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goranom Đurovićem.

Na sastanku se, između ostalog, govorilo o oporavku turizma u post-covid periodu. Cilj je osigurati i intenzivniju i uspješniju regionalnu saradnju dvije države. Posebno se istakla potreba izgradnje puta Šćepan Polje. Tim povodom, uskoro će biti potpisani sporazumi.

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, Edita Đapo, pohvalila je odnos BiH i Crne Gore.

”Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju izuzetno dobre odnose. Mi smo danas razgovarali o unaprijeđenju regionalne saradnje i saradnje između ove dvije zemlje. Crna Gora i BiH sarađuju u pogledu turizma i raznih projekata, ali sigurna sam da će se dolaskom nove crnogorske Vlade, da će se to intenzivirati i da ćemo imati još više uspjeha”, rekla je.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, Goran Đurović istakao je važnost izgradnje bolje infrastrukture.

”Moramo da nađemo model da što prije popravimo našu putnu infrastrukturu koja nas povezuje. Tačnije, problem koji je najveći sa Šćepan Poljem, mislim da će se u narednom periodu doći do nekog rješenja, jer je to najkraći put između Sarajeva i Podgorice. Mislim da bi to bilo itekako korisno da se može stići za tri sata od Sarajeva do Podgorice”, dodao je crnogorski ministar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje