Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Disciplinski postupak protiv 12 policajaca iz Priboja zbog veličanja genocida

Preuzmite sliku

Radna grupa formirana po naređenju ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina konstatovala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika Uprave granične policije u Priboju koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vrijeđali građane druge vjere i nacionalnosti pokrenut je disciplinski postupak.

Takođe, o svim okolnostima proslijeđen je detaljan izvještaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starješinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje vjerskih i nacionalnih osjećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosljedno poštovanje Kodeksa policijske etike, navodi se u saopštenju MUP.

Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije prije nekoliko dana na zabavi organizovanoj u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju pjevali su pjesmu koja veliča genocid u Srebrenici.

Pripadnik Policijske uprave Priboj Marko Pantović na svom Facebook profilu objavio je video snimak na kojem zajedno sa starješinama i kolegama policajcima veseli uz stihove fašističke genocidne pjesme. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje