Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Direktorica BH Radija 1 ne prestaje sa homofobnim izjavama

Preuzmite sliku

Direktorica BH Radija 1 Pejka Medić ponovo je svojim homofobnim komentarima na društvenim mrežama privukla pažnju javnosti.

“Ali bez pedera”, napisala je Medić u jednoj od rasprava na Facebooku.

Direktorici na javnom servisu, koji se finansira novcem građana, očigledno i u ustanovi u kojoj radi ne mogu ništa. Njene konstantne skandalozne izjave prolaze bez sankcija.

Nedavno su članovi Kolegija BHT1 osudili javne istupe Medićeve. I tada nije bilo jednoglasne osude, pošto je urednica informativnog programa Jelena Radojević-Kapor izdvojila svoje mišljenje po ovom pitanju.

Tada je objavljeno da su članovi proširenog Kolegija BHT1 imali potrebu da reagiraju nakon istupa Medić, jer su ocijenili da njima narušava kredibilitet BH Radija 1.

Smatraju da se takvim istupima profesionalno i egzistencijalno ugrožavaju radnici BHRT-a, a što je utoliko više izraženo zbog toga što je BHRT suočen s finansijskom krizom.

Neki od članova Kolegija su istakli i primjere ovakvih istupa u produkciji, pripremi i dogovaranju gostovanja. Zatraženo je od generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića da utvrdi da li je Medić prekršila poslovne akte ove medijske kuće.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,