Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Direktor policije RS-a sutra pred Anketnim odborom u ‘slučaju Dragičević’

Preuzmite sliku

Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine RS-a s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, sutra će uzeti nove izjave od zvaničnika policije.

Na četvrtoj sjednici izjave bi trebalo da daju Darko Ćulum, direktor policije i Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Prošle sedmice izjave su dali direktor Zavoda za sudsku medicinu RS-a Željko Karan i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

Željko Karan odgovarao je na pitanja članova Odbora o obdukcionom nalazu, dok je Darko Ilić govorio o istrazi i načinu na koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dobila da radi slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović, a prisutni su bili zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

Uime grupe “Pravda za Davida“ prisustvovali su Ljiljana Tešanović i Borislav Radovanović.

Davor Dragičević je nedavno Okružnom tužilaštvu Banja Luka predao prijavu u kojoj izražava sumnju da je njegov 21-godišnji sin ubijen.

Tvrdi da ima dokaze da se montiraju određene stvari u vezi sa smrću njegovog sina a za, kako je naveo, saučesništvo u tome optužio je čelne ljude policije, koji su protiv njega podnijeli tužbe za klevetu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje