Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Direktor mostarske bolnice o skandalu: ‘Umisto sprida uša nam je sazad’

Preuzmite sliku

Prvi pacijent u Mostaru kojem je potvrđena zaraza koronavirusom ujedno je izazvao i javno-zdravstveni i politički skandal, o čemu su se raspisali brojni mediji.

Prije dva dana su u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, koji su se žalili na prehladu, pa su zbog respiratornih teškoća i upale pluća smješteni na Odjel za plućne bolesti.

U SKB Mostar testirani su na Covid-19 te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat.

Problem je nastao kad se ispostavilo da je zaraženi pacijent čitav jedan dan proveo po različitim dijelovima SKB-a Mostar i bio u kontaktu s nizom osoba. To je neizravno potvrđeno i u saopćenju Kriznog štaba HNŽ-a.

Da su pacijenti lagali potvrdio je i direktor SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić.

“Najveći problem je činjenica da je pacijent u anamnezi rekao ljekarima kako nije boravio nigdje izvan Bosne i Hercegovine, pa nije ni tretiran kao potencijalno zaražen koronavirusom, nego je primljen na Odjel pulmologije, čime je ugrozio brojne živote”, rekao je Kvesić.

Kaže da ne voli davati otkaze

Kvesić se obratio i medijima. Kaže kako nitko neće dobiti otkaz.

‘Kako se god pripremite, kad se dogodi, malo se iznenadite. Umisto sprida uša nam je sazad. Ali smo mi to riješili, počistili. Ali nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim davati otkaze’.

‘Ja sam samo jednom ženu nešto lagao, inače ne lažem’, dodao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,