Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dino Konaković: Tražimo od Vlade KS da se provjeri diploma Sebije Izetbegović

Preuzmite sliku

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković osvrnuo se tokom današnje pres konferencije ove stranke na posljednje informacije koje su izašle u javnost povodom tvrdnji profesora doktora Asima Kurjaka da Sebija Izetbegović nije kod njega imala ni specijalizaciju ni postdiplomski.

Kako je rekao Konaković, ova informacija ga je ostavila zatečenog, jer, kako kaže, iako poznaje “dotičnu gospođu”, da lažira specijalizaciju, nije mu izgledalo logično.

– Pisat ćemo dopis Vladi Kantona Sarajevo da pošaljemo na KCUS kantonalnu inspekciju da izuzme dokumentaciju. Vrlo će lako gospođa Izetbegović dokazati da je sve uredu. Dakle, uputit ćemo zahtjev Vladi KS da izvrši nadzor. Da tokom ove sedmice kantonalni inspektori uđu i izuzmu dokumentaciju. Ako je sve uredu, gospođa Izetbegović zaslužuje javnu ispriku, ako nije, ne znam šta će nam onda ona i njen muž ponuditi kao objašnjenje – kazao je, između ostalog, Konaković.

  • Podsjećamo, ugledni doktor i akademik Asim Kurjak pokrenuo je lavinu reakcija nakon što se prošle sedmice, gostujući na Face TV-u osvrnuo na specijalizaciju koja stoji u zvaničnoj biografiji dr. Sebije Izetbegović u kojoj se navodi da je upravo kod njega obavila specijalizaciju. Rekao je da to nije tačno.

    – Tačno je da je bila kod mene, ali tek nekoliko sedmica, tokom rata u BiH. Znao bih da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu. Ja sam bio voditelj i potpisivao sam indekse svim studentima. Nikada nije bila registrovana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kod nas je bila tri-četiri sedmice i za to vrijeme je bila ‘gost posmatrač’. To se ne može računati kao školovanje, a nakon tog boravka je otišla u Tursku – rekao je tada Kurjak. (Oslobođenje)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje