Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Denis Prcić: Ovo je politički pritisak na AUBiH od strane Olega Čavke i Gordane Tadić

Preuzmite sliku

Policijski službenici MUP-a sarajevskog i tuzlanskog kantona vrše pretrese stanova i poslovnih prostorija u kojima su bili smješteni kapaciteti Američkog univerziteta sa sjedištem u Tuzli u okviru istrage koja se odnosi na nezakonitosti i neregularnosti u vezi sa izdatim diplomama, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pretresi se odnose na ukupno tri lica i vrše se radi pronalaska dokaznih materijala o radu i djelovanju ove ustanove.

Iz Tužilaštva, prema čijoj naredbi se vrše pretresi, navode da u interesu rada na predmetu, u ovom trenutku ne mogu davati više informacija.

Prema navodima medija, pretresi se sprovode u okviru predmeta koji se vodi zbog diplome koju je Američki univerzitet u Tuzli izdao direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću.

Iz Tužilaštva navode da u interesu rada na predmetu, više informacija u ovom trenutku nisu u mogućnosti dati.

Na licu mjesta su policijske snage, a osnivač AU u BiH Denis Prcić je u jednom trenutku ekipi FTV-a čak dao i izjavu iako se nalazi pod kontrolom policije.

“Ovo je jedan politički pritisak od strane Tužilaštva BiH odnosno Olega Čavke i Gordane Tadić. Vrše se pritisci da se pokuša uništiti AUBiH odnosno da se Osman Mehmedagić skine da funkcije Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH” – izjavio je Prcić.

Prcić je prošle sedmice ispitan u svojstvu osumnjičenog u Tužilaštvu TK koje postupa po krivičnoj prijavi više studenata koji su ga prijavili za iznudu. Prcić se sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

Kada je riječ o istrazi Tužilaštva BiH osim diplome Osmana Mehmedagića koju je navodno stekao na AU u BiH, istraga je proširena u još nekoliko pravaca zbog svih nezakontiosti koje prate rad AU u BiH. (Foto: Patria)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje