Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Denis Bećirović: Džaferović je ponizio BiH čestitkom negatoru genocida Vučiću…

Preuzmite sliku

Mir i stabilnost u regionu ne grade se ponižavajućim čestitkama onima koji ne poštuju pravosnažne presude Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Delegat u Domu naroda BiH iz SDP -a Denis Bećirović optuižio je danas predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da je čestitkom Vučiću ponizio BiH.

Njegov stav prenosimo u cijelosti:

“U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime čestitam Vam ponovni izbor za Predsjednika Republike Srbije, napisao je, između ostalog, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.”

Džaferovićeva čestitka Aleksandru Vučiću je političko poniženje države Bosne i Hercegovine. Vučić je istaknuti zagovornik anticivilizacijskog negiranja genocida nad Bošnjacima, autor monstruozne rečenice da ‘za jednog Srbina treba ubiti stotinu Muslimana’ i inicijator postavljanja table ‘bulevar Ratka Mladića’. Takav političar ne zaslužuje nikakvu čestitku, već maksimalni politički oprez i osudu. Mir i stabilnost u regionu ne grade se ponižavajućim čestitkama onima koji ne poštuju pravosnažne presude Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju. Da li bi ijedan predsjednik neke države koja je bila žrtva agresorskog rata javno čestitao izbornu pobjedu političaru koji ne poštuje i prkosi presudama sudova Ujedinjenih nacija?! Bez samopoštovanja neće nas ni drugi poštovati, napisao je Bećirović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje