Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Demantij Sanele Čajić: “Nije istina da je privođena u aferi sa profesorima privođenim zbog prostitucije!”

Preuzmite sliku

Dana 19.02.2019. godine opunomoćeni smo od Sanele Čajić (punomoć u prilogu) da podnesemo ovaj demantij te da ukoliko isti ne bude objavljen, i ne bude postupljeno u skladu sa istim, u njeno ime nadležnom sudu podnesemo tužbu radi naknade štete zbog klevete.

 • Na vašem internet portalu je dana 17.02.2019. godine u 20:54, od strane neimenovanog autora, objavljen članak pod naslovom: „Općinski sud Tuzla: Za stručnu saradnicu imenovana Sanela Čajić koja je u aferi sa profesorima privođena zbog prostitucije“,(https://tuzlanski.ba/infoteka/opcinski-sud-tuzla-za-strucnu-saradnicu-imenovana-sanela-cajic-koja-je-u-aferi-sa-profesorima-privodjena-zbog-prostitucije/) u kojem je iznesen niz neistinitih navoda:

  – da je naša klijentica „prije nešto od više deset godina bila privođena u tužilaštvo u Tuzli zbog veze sa podvođenjem studentica na seksualne odnose sa profesorima“.

  – da se „za nju i njenu kolegicu Šejlu Ledenko, koja je također privedena, sumnjalo se da “su zajedno sa prije desetak dana uhapšenim Jasminom Mušićem… učestvovala u navođenju na prostituciju svojih kolegica“

  U nastavku teksta navodi se „…javnost i mediji ponovo pitaju da li može gore od goreg, VSTV se uredno potrudi da pokaže da može i da dno koje je dotaklo pravosuđe, zahvaljujući i članovima VSTV-a, ima i svoj podrum! „, te se s ciljem problematiziranja imenovanja naše klijentice na mjesto stručnog saradnika u Općinskom sudu Tuzla, za istu još jednom navode neistiniti navodi da je privođena u tužilaštvo u Tuzli zbog veze sa podvođenjem studentica na seksualne odnose sa profesorima, kao i da je ona učestvovala u navođenju na prostituciju svojih kolegica.

  Cijeli tekst, neimenovanog autora, predstavlja izražavanje koje sadrži obilježja klevete shodno odredbama člana 4. tačka d) Zakona o zaštiti od klevete FBiH, zbog čega je našoj klijentici nanesena šteta. Naime naša klijentica nije nikada privođena u Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog kako se navodi „veze sa podvođenjem studentica na seksualne odnose sa profesorima“ niti je bila osumnjičena niti optužena, za, kako se u predemtnom članku navodi, učestvovanje u navođenju na prostituciju svojih kolegica.

  U prilog navedenom dostavljamo vam akt Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona broj: A-145/13 od 22.03.2013. godine, iz kojeg se vidi da se istraga protiv naše klijentice zbog krivičnog djela – Davanje lažnog iskaza – iz. čl. 348. st. 3 KZ FBiH, neće provoditi jer ne postoje osnovi sumnje da je učinila krivično djelo. Također se u istom aktu navodi da se naša klijentica ne nalazi u drugim evidencijama Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

  Dokaz: Akt Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona broj: A-145/13 od 22.03.2013. godine;

  Neistine iznesene u navedenom članku direktno utiču na ugled i čast naše klijentice zbog čega ona trpi izuzetnotešku psihičku bol.

  Koristimo priliku da vas upozorimo na zabranu upotrebe podataka koji se odnose na neosnovano lišenje slobode propisan članom 443. Zakona o krivičnom postupku FBiH.

  Imajući u vidu naprijed navedeno, a što je potkrijepljeno aktom nadležnog tužilaštva, zahtjevamo da se ovaj demant objavi u roku od 24 sata od prijema, zajedno sa izvinjenjem našoj klijentici Saneli Čajić te da se trajno ukloni predmetni članak na vašem portalu od 17.02.2019. godine.

  U Tuzli, 21.02.2019.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,