Petak, 2. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Demantij premijera TK Bege Gutića: Sve je pozadina harange koja se vodi protiv mene i moje porodice

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić uputio je demantij na tekst pod naslovom Premijer osporava navode Žurnala: Da li je Bego Gutić kupio dva stana u Sarajevu? koji smo prenijeli sa portala Zurnal.info.

Demantij prenosimo u cijelosti:

Naime, ovim putem demantujem da smo ja ili moja kćerka kupili i da smo u vlasništvu dva stana u Sarajevu, kao i izrečenu laž da sam vlasnik dva stana u Tuzli. Kada su u pitanju moji najbliži srodnici, moja supruga je vlasnik jednog stana u Tuzli. Stan u tuzlanskom naselju Sjenjak je kupljen 2009. godine, mnogo prije mog početka bavljenja politikom i dolaska na mjesto ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Također, obzirom da ste iznijeli i dezinformaciju da sam vlasnik dva stana u Tuzli, ovim putem Vas ali i javnost informišem da je taj stan 2015. godine zamijenjen za stan u Tuzlanskom naselju Slavinovići, a razlika novca osigurana je iz porodičnog nasljedstva moje supruge. Također, iz dokumenata koje ste objavili jasno je vidljivo da se radi o kupovini jednog, a ne dva stana u Sarajevu.

Stanje vlasništva je lako provjerljivo u zemljišnim knjigama i ovim putem vas pozivam da radi informisanja javnosti provjerite i objavite podatak o mom vlasništvu nad nekretninama u Tuzli i Sarajevu.

U objavljenom tekstu, neosnovano ste doveli u sumnju izvor sredstava za kupovinu stana, iako je iz objavljenog dokumenta jasno vidljiv način transakcije novca preko jedne od komercijalnih banaka. Ovaj podatak, obzirom na stroge uslove i pravila poslovanja u oblasti bankarstva, nedvosmisleno pokazuje transparentnost mog postupka i poslovanja, te je kao ozbiljna transakcija bila predmetom navedenih bankarskih provjera.

Ovim putem želim javnosti ukazati i na jasan izvor svih dezinformacija koje ste u svom inicijalnom tekst prezentirali.

To je prije svega sudski spor koji sam, upravo zbog zaštite od klevete, pokrenuo i dobio protiv Alena Gadže, koji je također iznosio neistine o nekretninama u mom vlasništvu. Ponavljam taj sudski spor je okončan u moju korist i uskoro se očekuje pravosnažnost presude. Objavljeni tekst je jasan pokazatelj da i dalje, kao izvor dezinformacija magazin

www.zurnal.info koristi ljude koji se bave paraobavještajnim poslovima poput Alena Gadže, a koji je na intervenciju člana Komisije za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije BiH (OSA) Damira Bećirovića (Demokratska fronta) i uposlenika Državne agencije za istrage
i zaštitu (SIPA) Hazima Habibovića dobio namještenje u ovoj sigurnosnoj agenciji.

Poštovana gospodo iz magazina Žurnal, i vi i ja dobro znamo, a želim da to i javnost zna, da je pozadina ove harange koju vodite u posljednje vrijeme protiv mene i članova moje porodice upravo dokazni materijal o paraobavještajnom djelovanju spomenutih pripadnika SIPA-e i OSA-e, a kojeg posjedujem.

Također pozadina su i dokazi koje posjedujem, a koji se tiču načina i metoda snimanja filma „Vladar iz podzemlja“ kojeg je producirala vaša medijska kuća. Materijali koje posjedujem jasno pokazuju ko su privatni tajkuni koji su članove vašeg medijskog tima gostili na svojim imanjima, davali im informacije i pravili scenarij za film, kao i ko su ljudi iz političkog, obavještajnog i policijskog života koji su pomagali izradu filma.

Na kraju, kao medij koji sebe predstavlja kao nezavisan i objektivan, još jednom Vas pozivam da javnosti prezentirate relevantne podatke iz zemljišnih knjiga o mom vlasništvu nad nekretninama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje