Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Demant Fuada Imamovića: Čovjek koji je meni ovo pakovao danas je stanovnik Kozlovca u Tuzli

Preuzmite sliku

Nakon današnje objave članka na portalu Tuzlanski.ba “Poslanik u Skupštini TK uhvaćen u šumskoj krađi” na mail nam je ubrzo pristigao i demant Fuada Imamovića poslanika u Skupštini TK i člana Stranke za BiH koji u nastavku prenosimo u cjelosti:

U cilju istinite informisanosti građana, a u vezi vašeg teksta objavljenog u vezi imena mog i povezanosti sa krađom šume želim da obavijestim javnost.

Prije svega ističem da nemam nikakve veze sa ovom prijavom i ovom prouzrokovanom štetom od 54,73 KM(pedesetčetiri KM i 73 KF). Ovde želim istaći da torturu koju emituju neki moćnici koji upravljaju Javnim preduzećem Šume TK-a kontinuirano prolazim već duže vrijeme. Montaže, pritisci, blaćenja i drugi oblici pritiska na mene su već više od 5 godina. Razloga je puno a nabrojat ću neke:

Ne želim da se dogovaram na račun prirodnog bogatstva i interesa Općine Kladanj.

Ne uzimam niti dajem mito.

Želim zakon o šumama kojim će biti zaštićena prirodna bogatstva, a ne grupa moćnika koji terorišu cijelu Općinu Kladanj- njene privrednike i građane.

Ne želim da prihvatim da Direktor nakon srednje škole uposli oba svoja sina a na desetine RVI i njihove djece ne mogu ni prikučiti ovoj firmi, djece poginulih boraca ARBiH i demobilisanih boraca.

Ne mogu da prihvatim da na čelnim pozicijama u ovom Javnom preduzeću sjede kriminalci.

Stalno upozoravam na ove nezakonitosti, a u isto vrijeme imam i pritiske od kriminalizirane grupe iz ovog Javnog preduzeća.

Pritiske koje provodi nekolicina nad masom u Kladnju nije moglo izdržati oko 1.000 stanovnika koji su se u zadnje 4 godine odjavili iz Kladnja, a mnogo ih je više koji su otišli a nisu se odjavili.

Ne znam razlog što niste objavili i donji dio ovog dokumenta jer u tom slučaju ne bi bio potreban moj demant. Čovjek koji je meni ovo pakovao (Direktor Reuf Avdibašić) danas je stanovnik Kozlovca u Tuzli, a uhapšen zbog primanja mita prije 3 dana.

Napominjem ja sam 2013 godine kao član NO ovog preduzeća istog smijenio sa pozicije Direktora jer sam bio obaviješten o njegovim nezakonitim radnjama, ali su ga na žalost ponovo vratili na tu poziciju oni kojima je odgovarao. Žao mi je što se klikerom pokušava sakriti planina, navodi se u demantu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,