Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija Vlade TK posjetila Univerzitetski klinički centar

Preuzmite sliku

Stanje na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, izazovi s kojima se Centar susreće u svom radu, kao i načini na koje im Vlada Tuzlanskog kantona može pomoći, bile su glavne teme današnje posjete delegacije Vlade TK, koju je predvodio premijer Kantona Irfan Halilagić, direktoru Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Denijalu Tulumoviću, saopćilo je Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona

Akcenat je posvećen neophodnom zanavljanju opreme i medicinskog kadra, neophodnosti dodatne i kontinuirane edukacije ljekara, a posebna pažnja posvećena je neophodnosti zamjene dotrajalog linearnog akceleratora novim uređajem. Delegacija Vlade izrazila je spremnost da i dalje bude partner u realizaciji svih projekata koji doprinose kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi.

 • “Zadovoljstvo nam je vidjeti danas iskazanu spremnost da se uhvati u koštac s problemima i izazovima, a Vlada će podržati realizaciju svih projekata koji su od interesa za građane našeg kantona. Prije svega tu mislim na stabilizaciju pružanja usluga radioterapije, sto je trenutno jedan od prioriteta i jedan od većih izazova s kojima se UKC susreće.

  S naše strane postoji nesumnjiva volja i želja da pomognemo. S tim u vezi, danas predstavljena vizija stabilizacije i razvoja je izuzetno kvalitetna i ne sumnjam da ćemo u periodu pred nama imati i konkretne rezultate”, kazao je premijer Halilagić, dodajući da je konačni cilj Klinički centar učiniti još boljim i spremnijim da građanima pruži bolju i kvalitetniju uslugu, ali i kako bi bili konkurentniji u pružanju komercijalnih usluga građanima koji dolaze van Tuzlanskog kantona.

  “Današnji sastanak pokazatelj je dobre i korektne saradnje. Danas smo predstavili naše ciljeve i nadam se da ćemo u nekoj budućoj saradnji uspjeti da te zacrtane ciljeve i ostvarimo. U Bosni i Hercegovini i regionu UKC Tuzla je brend i prepoznat je kao lider što se tiče zdravstvene skrbi. Želja nam je da napravimo dodatne iskorake, da osiguramo stabilnost pružanja zdravstvene usluge našim sugrađanima, s jedne strane, te da tu uslugu, u saradnji s našim osnivačima Kantonalnom i Federaclnom vladom dodatno unaprijedimo. Nastojat ćemo da redovnom edukacijom obezbijedimo razvoj novih programa, otvaramo nove procedure – kazao je direktor Tulumović.

  Današnjem sastanku su uz premijera Halilagića i direktora Tulumovića prisustvovali i ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Denis Husić i savjetnik premijera TK Hasan Fehratović.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,