Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija nizozemskog parlamenta u posjeti Memorijalnom centru Srebrenica

Preuzmite sliku

Članovi Odbora za vanjske poslove nizozemskog parlamenta, uključujući predsjednicu odbora Attje Kuiken, Rubena Berkelmansa, Jana Paternottea, Jaspera van Dijka i Kati Piri, zajedno s ambasadorom Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini Janom Waltmansom, posjetili su danas Memorijalni centar Srebrenica, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici i obišli mezarje, susreli su se sa majkama i predstavnicama udruženja žena. U cjelodnevnoj posjeti Memorijalnom centru, zajedno sa direktorom Emirom Suljagićem, obišli su sve muzejske postavke, uključujući i najnovije izložbe – ”Koracima onih koji (ni)su prešli” i ”Životi iza polja smrti”, kroz koje su mogli uvidjeti sve razmjere i posljedice genocida u Srebrenici.

”Posjete zvaničnika Memorijalnom centru, kako domaćih, tako i stranih poput ove današnje, od velike su važnosti, jer nam je cilj da se što više u javnosti govori o genocidu u vrijeme kad se on negira, a bol preživjelih sve više zanemaruje”, navedeno je u saopšenju Memorijalnog centra Srebrenica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,