Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija grada Klosterneuburg posjetila premijera Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

Delegacija austrijskog grada Klosterneuburg, koju su predvodili gradonačelnik Stefan Schmuckenschlager i komandant gradske vatrogasne jedinice Josef Angelmeier posjetila je danas Tuzlanski kanton i premijera Kantona Irfana Halilagića.

 • Grad Klosterneuburg već duži niz godina gaji bratske odnose sa Općinom Teočak, a kao rezultat kojih su realizirani brojni uspješni projekti u ovoj, jednoj od manjih općina Tuzlanskog kantona.

  Premijer Halilagić je u ime Vlade i u ime svih građana Tuzlanskog kantona izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom ističući da je ona dobar temelj za širenje i realizaciju budućih razvojnih i investicijskih projekata.

 • „Naša podneblja dijele i jedan dio zajedničke historije, te to, uz obnovljenu saradnju Klosterneuburga i Teočaka, može i treba biti podloga za njeno širenje i intenziviranje novim projektima i gradnji bolje budućnosti“, kazao je premijer Halilagić.

  Premijer Halilagić i gradonačelnik Schmuckenschlager su si predstavili regije, njihove znamenitosti i komparativne prednosti, te zaključili da postoji nekoliko područja u kojima se može uspostaviti značajna saradnja Tuzlanskog kantona i Donje Austrije.

  „Saradnja u okvirima poslovnih zona, a u cilju otvaranja novih proizvodnih pogona i otvaranja novih radnih mjesta u našem kantonu nama je izuzetno zanimljiva i takvim projektima Vlada Tuzlanskog kantona, a ne sumnjam i lokalne zajednice, sigurno ćemo dati podršku“, riječi su premijera Halilagića.

  „Samo zajedničkim snagama možemo ići naprijed i samo zajedničkim radom možemo kreirati progres i dobrobit za građanstvo“, zaključio je dana gradonačelnik Schmuckenschlager izražavajući zadovoljstvo posjetom i potencijalom za razvoj saradnje u budućem periodu.

  Uz premijera Halilagica, danasnjem sastanku prisustvovali su ministar finansija Tuzlanskog kantona Suad Mustajbašić i domaćin posjete austrijske delegacije, načelnik Općine Teočak Tajib Muminović.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje