Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija Crne Gore stigla u Potočare, uručili primjerak usvojene Rezolucije o Srebrenici

Preuzmite sliku

Delegacija Crne Gore stigla je danas u Potočare na obilježavanje 26. godišnjice genocida i komemoraciju i ukop još 19 žrtava.

Tom prilikom su predali i primjerak Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je nedavno usvojila Skupština ove države.

Delegaciju Crne Gore čine zastupnici u Skupštini ove države i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović. Delegacija ove države je donijela i primjerak Rezolucije o genocidu u Srebrenici, dokće još jedan ostati u Muzeju. U Srebrenicu je stigao i Boris Bojović, nikšićki vladika, sa delegacijom Crne Gore, a koji je poručio da je zapravo veći zločin negpirati genocid nego ga izvršiti.

Dočekali su ih, između ostalih, Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra u Potočarima te Ćamil Duraković, predsjednik Skupštine Općine Srebrenica koji su primili primjerak Rezolucije i poželjeli dobrodošlicu delegaciji Crne Gore i svima onima koji su odlučili doći danas u Srebrenicu na obilježavanje 26. godišnjice od genocida.

17. juna je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore što je izazvalo različite reakcije od onih pozitivnih do negativnih od čega su bile one najoštrije i najglasnije u Srbiji. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje