Petak, 5. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Davidovog oca od sinoć niko nije vidio: Da li je Davor Dragičević uhapšen ili u bjekstvu?

Nakon sinoćnjih dešavanja u Banjoj Luci tokom okupljanja građana i protesta “Pravda za Davida”, nekoliko osoba je uhapšeno.

Povodom toga, oglasio se i MUP RS koji tvrdi da Davor Dragičević nije uhapšen.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, večeras su lišili slobode više lica zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela. Naime, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18,00-20,00 časova, već u pokretu.

Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela. Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela, stoji u saopćenju.

Davor Dragičević nije lišen slobode”, navodi se u saopštenju.

Iz Oslobođenja su kontaktirali Ifeta Ferageta, advokata Dragičevića, ali on se jutros nije javljao na telefon.

Srna javlja da je među uhapšenima Danijela Ratešić, jedna od članica grupe “Pravda za Davida” te da je Dragičević “u bjekstvu i da policija za njim traga”.

Podsjećamo da je informaciju o hapšenju Davora Dragičevića sinoć na Facebook grupi “Pravda za Davida” objavila njegova bivša supruga Suzana Radanović, navodeći da su ga uhapsili zbog stajanja na Trgu Krajine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje