Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Darko Elez izručen pravosuđu Bosne i Hercegovine

Preuzmite sliku

Osumnjičeni Darko Elez (1980.), danas je u popodnevnim satima, zračnim putem, izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

 • Aktivnosti su realizirane u koordinaciji Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama Srbije. Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini realizirali Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Sudbena policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA.

 • Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

  Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac će se odrediti o daljim aktivnostima.

  Izručenje osumnjičenog Darka Eleza realizirano je zajedničkim radom i dobrom suradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol.

 • Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubojstva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan.

  Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubistava, iznuda i drugih krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,