Subota, 26. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Darko Ćulum imenovan za direktora SIPA-e

Darko Ćulum, imenovan je danas na sjednici Vijeća ministara u Sarajevu za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA, i to nakon dužeg vremena je otkočeno imenovanje dirkeotra državnih institucija.

Darko Ćulum je od 1988. godine u policijskim strukturama, a radio je na poslovima policajca i inspektora po svim linijama rada, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Rođen je 11.01.1969. godine u Ljubačevu, opština Banja Luka. Završio je Srednju policijsku školu 1988. godine u Sarajevu, VŠS Filozofski fakultet 1998. godine u Banja Luci i Fakultet bezbjednosti 2009. godine u Banja Luci. U svom dosadašnjem radnom iskustvu obavljao je poslove i zadatke: policajca i inspektora po svim linijama rada; od aprila 1999. godine je rukovodilac Grupe za suzbijanje teških krađa.

Od oktobra 2003. godine načelnik je Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminaliteta; od marta 2006. godine načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka; od januara 2010. godine načelnik CJB Banja Luka; od februara 2012. godine načelnik Uprave policije, a od februara 2015. godine obavljao je poslove zamjenika direktora policije. Na funkciju direktora policije imenovan je 01. septembra 2016. godine.

Mediji su ga spominjali u više afera, a žižu javnosti je dospio nakon dešavanja u vezi ubistva Davida Dragičevića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,