Utorak, 21. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Danas počinje 17. “Zvorničko ljeto”

Preuzmite sliku

U Zvorniku će danas početi 17. “Zvorničko ljeto”, u okviru kojeg će biti održano više zabavnih i kulturnih sadržaja, najavio je danas predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Bojan Ivanović.

Ivanović je rekao da će prvog dana ove manifestacije biti održana “Kulisa”, te otvorena izložba slika Spomenka Đekića, dok će u večernjim satima na ljetnoj pozornici gradske plaže biti održan koncert Zorice Brunclik.

Ističući da će narednog dana biti izvedena pozorišna predstava “Kula” i koncert grupe “Apsolutno romantično”, Ivanović je rekao da će u subotu, 5. augusta, biti održana “Drinska regata”, koju organizuju gradovi Zvornik i Loznica, te opština Mali Zvornik.

Ivanović, koji je i zamjenik gradonačelnika Zvornika, rekao je da će istog dana biti izvedena pozorišna predstava “Građanin Plemić”, te održan koncert grupe “Ministarke”.

Prema programu manifestacije, u nedjelju, 6. augusta, biće organizovan “Zvornički kotlić” na obali Drine, memorijalni turnir u šahu “Boro Vukajlović”, te izvedene pozorišne predstave “Trnova Ružica” i “Lilika”, a na gradskoj plaži biće održan koncert Nikole Rokvića.

Susret predstavnika grada Zvornika i opštine Mali Zvornik pod nazivom “Ljudi i mostovi” predviđen je za ponedjeljak, 7. augusta, na Mostu kralja Aleksanra Prvog Karađorđevića, koji preko rijeke Drine povezuje ove dvije lokalne zajednice.

Istog dana biće izvedena pozorišna predstava “Ožalošćena porodica”, te održan koncert grupe “Van Gogh”, kao i bioskop na otvorenom.

Prema posebnom programu, 8. augusta biće proslavljena slava grada Sveta Petka Trnova, zaštitnica grada Zornika.

“Zvorničko ljeto” biće završeno 8. augusta koncertom Ane Bekute na gradskoj plaži. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje