Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas nastavak suđenja Fadilu Novaliću i ostalim: Sporni respiratori stigli u Sud BiH

Preuzmite sliku

Suđenje Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku, Jelki Miličević i Fikretu Hodžiću nastavlja se danas u Sudu Bosne i Hercegovine.

Kako javlja naš fotorepoter sa mjesta događaja, u Sud BiH su stigli i sporni respiratori, koji bi trebali biti prezentovani u sudnici. Na prošlom ročištu nastavljeno je izlaganje nalaza Leandra Pecchie, biomedicinskog inženjera i stručnjaka za medicinske aparate.

Podsjetimo, Novalić i ostali se terete za sumnjivu nabavku 100 respiratora, vrijednosti 10.530.000 KM, koje je iz Kine uvezla firma “F. H. Srebrena malina”.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja te primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica ih tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva je optužena za nesavjestan rad u službi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,