Srijeda, 30. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Danas dženaza stradalim mladićima: Dan žalosti u Srebreniku

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je utorak, 21. januar, Danom žalosti zbog tragičnog događaja u kojem je život izgubilo dvoje mladih sugrađana, Irmel Arnautović i Ildahid Malkić.

Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik.

Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima.

Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti. Na kraju gradonačelnik je u svoje ime kao i u ime Gradske uprave izrazio iskreno žaljenje i uputio saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Arnautović i Malkić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih. Povrijeđenima u ovoj saobraćajnoj nesreći želimo brz oporavak i ozdravljenje, navodi se u sapćenju kabineta gradonačelnika Srebrenika.

Podsjetimo, mladići su smrtno stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u 2:50 sati na magistralnom putu Tuzla – Orašje, u naselju Čanići kod Tuzle.

Danas u 13:30 sati bit će klanjana dženaza dvojici stradalih mladića Irmelu Arnautoviću i Ildahidu Malkiću iz sela Tinja kod Srebrenika. Stradali mladići bit će ukopani na mezarju kod džamije u Tinji, jedan pored drugoga.

Kažu, često su bili zajedno, družili se i zajedno otišli u smrt.

U ovoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je i Anel Arnautović, kojem se ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli bore za život.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje