Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Danas 451. skokovi sa Starog mosta

Preuzmite sliku

U Mostaru su danas na programu 451. skokovi sa Starog mosta. Program će svečano započeti od 16:30 sati, a organizator, Klub skakača u vodu Mostari i ove će godine uz centralni događaj organizovati i popratne poput Omladinskog festivala, turnira u tavli i skokova s bakljama u večernjem terminu čime će se spustiti zavjesa na ovogodišnju manifestaciju.

Skakače će ove godine ocijenjivati petočlani žiri u sastavu Emir Balić, Mirsad Pašić, Alica Jakirović, Benaid Kalajdžić i Enver Novaković. Riječ je o iskusnim skakačima i dugogodišnjim članovima žirija koji su u dalekoj prošlosti pobjeđivali na mostarskim skokovima.

Očekuje se dolazak skakača iz Srbije, Slovenije i Crne Gore, dok će kosovski skakači ovog puta zbog problema s vizama izostati. Prema procjenama nastupit će između 50 i 60 skakača, a sve će zavisiti od ljekarskih pregleda.

Skakači debitanti prije skoka morat će proći test – skok s manje visine kojim će uvjeriti žiri da su sposobni skakati.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je Ministarstvo turizma i Turistička zajednica HNK-a, dok će pomoći vjerovatno i federalno Ministarstvo turizma, ali naknadno. Direktnog televizijskog prijenosa ovog puta neće biti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,