Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dan policije TK: Policajci prodefilovali kroz grad, a na Kapiji odali počast ubijenoj mladosti

Preuzmite sliku

Postrojavanjem Jedinice za specijalnu podršku i Jedinice za javni red i mir na Trgu slobode u Tuzli danas je nastavljeno obilježavanje Dana policije Tuzlanskog kantona.

Policajci su potom prodefilovali kroz grad, a na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti, delegacija policije je položila vijenac i odala počast nevino stradalim mladićima i djevojkama u granatiranju Tuzle sa položaja Vojske RS 25. maja 1995. godine.

Potom su se jedinice postrojile ispred sjedišta MUP-a Tuzlanskog kantona gdje je upriličeno polaganje vijenaca i cvijeća ispred spomen obilježja policajcima stradalim u agresiji na BiH.

– Ovo je dan kada se prisjećamo naših poginulih, ranjenih, preminulih kolega. Ovo je dan kada analiziramo aktivnosti iz prethodnog perioda. Policijski posao je težak i odgovoran i nije ga nimalo lako obavljati. Mi smo u prethodnom periodu postigli značajne rezultate, stvorili potrebne sigurnosne uslove da se Tuzlanski kanton, odnosno građani, osjećaju sigurno – kazao je Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK.

 • Premijer TK Irfan Halilagić je iskazao poštovanje za sve policijske službenike, a ujedno je i čestitao Dan policije.

  – Vrlo je važno da svi zajedno i sinhonizovano djelujemo na planu sigurnosti i da je podignemo na viši nivo. S te strane Vlada TK i resorno ministarstvo čine napore kako bismo stvorili bolje uslove za rad policijskih službenika – kazao je Halilagić.

  Dan policije TK obilježava se od 1997. godine, kada je osnovan MUP TK 22. maja.

  – MUP TK je 1992. godine stao u odbranu naše domovine, mi danas poručujemo svima onima koji bi u budućnosti imali i želju i volju da krenu u scenarije koji nisu prihvatljivi da će policija Tuzlanskog kantona biti na raspolaganju svim patriotskim snagama – rekao je Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova TK.

  Obilježavanje Dana policije TK okončano je svečanom akademijom koja je upriličena u Bosanskom kulturnom centru TK. (Fena | Foto: Blicko Junior)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,