Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Damir Nikšić: “Kupujmo proizvode Dite, jer ko ne kupi Ditu…” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je redakcija portala Tuzlanski.ba posjetila fabriku deterdženata “Dita” te pokušala saznati ‘’da li će Dita ponovo mirisati bijelo’’?

Naime, nakon više godina čuvanja fabrike da ne bude pokradena i devastirana, radnici fabrike detrdženata Dita umjesto ‘’straže’’, danas ponovno pune ambalaže svojim proizvodima.

Nakon što je stečajni upravnik ušao u Ditu, dogodile su se pozitivne promjene. Određen broj radnika je na radnim mjestima, nekoliko pogona je pokrenuto, abmalaža se puni sadržajem ranije proizvedenim u Diti.

“Vjetar u leđa” za pokretanje proizvodnje Diti nude i obični građani Tuzle koji su nakon što su čuli da Diti treba podrška i da pokreće proizvodne pogone, odmah kontaktirali ali i posjetili radnike da im ponude sve što je potrebno u vezi reklame, i reklamnog spota koji bi volonterski snimili.

Akciji se pridružuje i bosanskohercegovački konceptualni umjetnik Damir Nikšić, u prilogu pogledajte njegovo obraćanje građanima BiH od kojih traži da djeluju konkretno i diretno te samo na taj način pomognu Diti, jer ko ne kupi Ditu… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje