Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dajana Čolić: ‘Ni danas nema novih slučajeva zaraze, povećan broj oporavljenih’

Preuzmite sliku

Tokom redovnog obraćanja javnosti predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK Dajana Čolić saopćila je medijima nove informacije u vezi sa stanjem pandemije izazvane koronavirusom kada je u pitanju Tuzlanski kanton.

Naime, do danas u Tuzlanskom kantonu je urađeno ukupno 2.028 testiranja na COVID-19, od toga u posljednja 24 sata testirana je 91 osoba i nije potvrđen niti jedan novi slučaj zaraze korona virusom.

‘ Dakle, ukupan broj pozitivnih na području Tuzlanskog kantona od 27.3. pa do danas iznosi 84. Trenutno aktivnih pozitivnih na COVID-19 na području TK imamo 60 osoba. Ukupan broj oporavljenih osoba koj su bile hospitalizirane iznosi 18 dok se tri osobe vode kao oporavljene za vrijeme boravka u kućnoj izolaciji. Trenutno u UKC- u Tuzla imamo sedam pozitivnih osoba  koje su hospitalizirane, u MIB-u je hospitalizirana jedna osoba dok se jedna osoba nalazi u Brčkom, a u kućnoj izolaciji se nalazi trenutno 51 osoba’ – saopštila je ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona, Dajana Čolić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,