Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Cvijanović i Alijev dogovorili održavanje zajedničkog biznis foruma, Alijev pozvan u posjetu BiH

Preuzmite sliku

Tokom sastanka predsjedavajuća Predsjedništva BiH je upoznala sagovornika o aktuelnoj situaciji u BiH, a razgovarano je i o globalnim i regionalnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je danas u Bakuu s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevim o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju saradnje dviju strana.

Poseban akcent bio je na oblastima energetike, poljoprivrede i turizma, a dogovorena je i posjeta delegacije Vlade Azerbejdžana u cilju predstavljanja potencijala za investiranje u BiH, kao i pripreme za organizaciju zajedničkog biznis foruma koji je dogovoren danas na sastanku.

Predsjedavajuća Cvijanović je pozvala predsjednika Alijeva u prvu zvaničnu posjetu BiH. Ona je informirala sagovornika da će, na osnovu odluke Predsjedništva BiH, uskoro biti otvorena ambasada BiH u Azerbejdžanu, izrazivši nadu da će time biti stvorene nove perspektive za unapređenje saradnje.

Ona je izrazila zahvalnost za pomoć koju je Azerbejdžan uputio Republici Srpskoj i Federaciji BiH tokom poplava i pandemije koronavirusa, kao i za projekte koji su realizirani uz podršku fondacije ‘Hejdar Alijev’.

Tokom sastanka predsjedavajuća Predsjedništva BiH je upoznala sagovornika o aktuelnoj situaciji u BiH, a razgovarano je i o globalnim i regionalnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje