Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crveni križ FBiH: Podijeljene stotine ramazanskih paketa

Preuzmite sliku

U skladu sa svojim principima i mandatom Crveni križ bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH) od početka ramazana, mjeseca posta muslimana, kao što je to bilo i prethodnih godina, pomaže socijalno-ugroženom stanovništvu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Stotine prehrambenih paketa za socijalno-ugrožene građane FBiH osigurano je kroz donacije Crvenog polumjeseca Turske te dio preko Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH”, navodi se u saopštenju iz Crvenog križa FBiH.

Dodaje se da je preko Crvenog polumjeseca Republike Turske osigurano 1.000 paketa u vrijednosti od 28.000 KM, dok je ambasada UAE osigurala 30 paketa u vrijednosti od 1.950 KM.

“Svi paketi hrane bit će distribuirani preko lokalnih organizacija Crvenog križa, prema njihovoj bazi podataka socijalno ugroženih porodica, a u pojedinim zajednicama generalni sekretar Crvenog križa FBiH je lično građanima uručio pakete”, kaže se u saopštenju.

I ove godine Crveni križ FBiH osigurao je pelene za odrasle iz vlastitih sredstava, koje su distribuirane kantonalnim organizacijama Crvenog križa. Riječ je o 33.800 komada pelena u vrijednosti od 20.187 KM. Pelene su građanima dostavljale općinske organizacije Crvenog križa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje