Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Crnadak: SNSD se očigledno plaši izbora, oni su i doveli do njihovog odgađanja

Preuzmite sliku

Tvrdi da je očigledno da se SNSD i njihovi partneri plaše izbora, jer su upravo oni doveli do njihovog odgađanja, a sada pokušavaju, kako kaže, da izbora uopšte ne bude

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak pozdravio je odluku Centralne izborne komisije (CIK) da se lokalni izboru u Bosni i Hercegovini održe 15. novembra.

Tvrdi da je očigledno da se SNSD i njihovi partneri plaše izbora, jer su upravo oni doveli do njihovog odgađanja, a sada pokušavaju, kako kaže, da izbora uopšte ne bude.

– Moralni paradoks je to što se SNSD žali na pomjeranje izbora s oktobra na novembar, a do toga je došlo jer oni nisu htjeli glasati da se obezbijedi novac za izbore. Također, nije slučajno da je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavio da će cijela BiH postati ‘slučaj Mostar’, jer on može ostati na toj poziciji samo ako se izbori ne održe – rekao je Crnadak na konferenciji za novinare.

SNSD već dva mjeseca, kako dodaje, “neprestano plače” za Brankom Petrićem i starim CIK-om, iako znaju da nisu u pravu.

– Iz dokumenta Parlamentrane skupštine BiH, kojim se imenuje Željko Bakalar vidi se da ga je potpisao Nebojša Radmanović, koji to sigurno ne bi uradio da se radi o nezakonitoj radnji. Konačno, sve odluke u posljednje vrijeme, uključujući i jučerašnju o održavanju izbora 15. novembra, CIK je donio jednoglasno, što znači da su za nju glasali i ‘novi’ i ‘stari’ članovi CIK-a – dodaje Crnadak.

Ističe da je posljednju sjednicu Narodne skupštine RS obilježio je još jedan, kako je dodao, “prostački ispad Milorada Dodika i najveće ugrožavanje integriteta parlamenta i narodnih poslanika, kada je Dodik javno priznao da ih prisluškuje, a zatim izjavio da se šalio”. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,