Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

COVID-19 u TK: Virus potvrđen kod 120 osoba, četiri smrtna ishoda

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 349 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 120 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Tuzli (57) zatim slijedi Lukavac sa (13) novozaraženih, Gračanica i Srebrenik sa (11), Gradačac sa sedam, Živinice i Doboj Istok šest i Kalesija pet.

Po jedan novi slučaj zaraze korona virusom registrovan je u Banovićima, Sapni i Teočaku i Kladnju.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u svom dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata evidentirana su četiri smrtna ishoda, i to u Tuzli (2), Gračanici i Gradačcu.

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 190.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 952.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirana je ukupno 61 osoba pozitivna na COVID-19 od čega se pet pacijenata nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 891 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 1.369.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 4.507 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.364 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,