Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

COVID-19 u TK: Tri smrtna slučaja, virus potvrđen kod još 26 osoba

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u ‘Plavoj poliklinici’ u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 148 uzorka, a COVID-19 potvrđen je kod 26 osoba.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju registrovana su i tri smrtna slučaja, a u pitanju su dva muškarca starije životne dobi sa područja Banovića i Gradačca i jedan muškarac srednje životne dobi sa područja Tuzle.

Svi preminuli pacijenti imali su više hroničnih udruženih oboljenja.

Sa novim smrtnim ishodima u Tuzlanskom kantonu do danas su evidentirana 122 smrtna slučaja koji se dovode u vezu sa zarazom korona virusa.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 434.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirane su ukupno 53 osobe pozitivne na COVID-19 od čega se pet osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 381 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 688. Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 2.819 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 2.292 osobe.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,