Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

COVID-19 u TK: Preminule četiri osobe, na hospitalizaciji 59 pacijenata, 5 pacijenata na respiratoru

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađena su ukupno 182 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 36 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Gradačcu 12 dok je u Tuzli evidentirano 9 novozaraženih osoba. Kalesiji četiri, te slijede Živinice, Banovići, Gračanica, Lukavac i Srebrenik.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata evidentirana su četiri smrtna ishoda.

U pitanju su muškarac iz Tuzle (rođ. 1941 god), žena također sa područja Tuzle (rođ. 1970 god), zatim muškarac sa područja Lukavca (rođ. 1952 god) i žena sa područja Banovića (rođ. 1936 god).

Svi preminuli su su osam infekcije koronavirusom bili pacijenti s komorbiditetima, navodi se u izvještaju.

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 181.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 695.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 59 osoba pozitivnih na COVID-19 od čega se pet osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 636 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 1157.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 4.164 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.287 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba) 

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,