Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

COVID-19 u TK: Novih 179 zaraženih, preminulo sedam osoba

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 388 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 179 osoba.

Najviše novozaraženih je sa područja Tuzle 80 osoba, zatim iz Gradačca 20, u Kalesiji je potvrđeno 18 novozaraženih, u Gračanici je evidentirano 16, u Živinicama i Lukavcu je prijavljeno po 13 novih slučajeva zaraze u Srebreniku je evidentirano 10, po tri slučaja su evidentirana u Čeliću i Teočaku dok je po jedan slučaj prijavljen u Sapni, Kladnju i Doboj Istoku.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u svom dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata evidentirano je sedam smrtnih ishoda.

Najstariji pacijent koje je premunio je rođen 1940. godine dok je najmlađi rođen 1963. godine.

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 284.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 1.697.

Sa današnjim danom u UKC-u Tuzla hospitalizirane su ukupno 163 osobe pozitivne na COVID-19 od čega se 13 pacijenata nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 1.534 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 2.515.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 7.164 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 5.182 osobe.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  •  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,