Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

COVID-19 u TK: Koronavirus potvrđen kod 63 osobe, dva nova smrtna slučaja

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađena su ukupno 332 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 63 osobe.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Tuzli 35 dok je u Gradačcu evidentirano 7 novozaraženih osoba. (Živinice 5, Gračanica 4, Kalesija, Srebrenik 3, Kladanj, Lukavac 2, u Čeliću u Doboj Istoku evidentiran je po jedan slučaj zaraze korona virusom).

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata evidentirana su dva smrtna slučaja. U pitnju je 81-jednogodišnja žena sa područja Tuzle, i 80-ogodišnji muškarac iz Gračanice. Oboje su bili kardiovaskularni bolesnici.

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 172.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 575.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 50 osoba pozitivnih na COVID-19 od čega se dvije osobe nalaze na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 525 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 1027.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 4.024 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.276 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,