Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

COVID-19 u TK: Dva smrtna slučaja, virus potvrđen kod još 26 osoba

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u ‘Plavoj poliklinici’ u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 226 uzorka, a COVID-19 potvrđen je kod 26 osoba.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju registrovana su i dva smrtna slučaja, a u pitanju su dvije muške osobe sa područja Tuzle (srednja i starija životna dob). Oba muškarca su bila i bolesnici s komorbiditetom.

Sa novim smrtnim ishodima u Tuzlanskom kantonu do danas je evidentirano 119 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu sa zarazom korona virusa.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 444. Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirane su ukupno 53 osobe pozitivne na COVID-19 od čega se sedam osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 391 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 674.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 2.793 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 2.229 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,