Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

COVID-19 u TK: Čak 200 novozaraženih, osam osoba preminulo na hospitalizaciji 155 pacijenata

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama u posljednjem ciklusu testiraja obrađen je ukupno 531 uzorak, a COVID-19 potvrđen je kod čak 199 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata registrovano je na području Tuzle, njih ukupno 131. Po 13 novozaraženih evidentirano je na područjima Živinica i Doboj Istoka dok deset slučajeva zabilježeno u Kalesiji.

Po osam novozaraženih virusom korona prijavljeno je u Gradačcu i Lukavcu. Po pet u Gračanici, Kladnju i Živinicama dok je jedan slučaj covid infekcije prijavljen u Sapni.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju čak osam smrtnih slučajeva je evidentirano u Teočaku (1), Tuzli (2), Gradačcu (2), Banovićima (2), Srebreniku (1).

Najstarija preminula osoba je muškarac iz Tuzle tođen 1938. godine dok je najmlađa također muška osoba iz Banovića rođen 1970. godine.

Ukupno sa današnjim danom Tuzlanski kanton broji 708 smrtnih ishoda koji su uzrokovani pandemijom COVID-19.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 155 osoba od čega se četiri pacijenta nalaze na respiratoru. Ukupan broj aktivnih slučajeva covid infekcije na području TK iznosi 1.485 od čega se 1.330 osoba nalazi na kućnom liječenju.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 1.940.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 15.571 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 13.378 osoba.

Nadležni i dalje apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke kako bi se smanjilo širenje virusa u stanovništvu. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,