Utorak, 24. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

COVID-19: Krizni štab TK prijavio osam smrtnih ishoda, 169 novozaraženih

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađen je ukupno 419 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 169 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Tuzli i to 59, zatim u Gračanici 18, u Doboj Istoku i Kalesiji 17, u Lukavcu 16, u Gradačcu 15, u Živinicama osam, u Banovićima sedam, po dvije novozaražene osobe u Čeliću, Kladnu i Sapni, te jedna osoba u Teočaku.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u svom dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata evidentirano je osam smrtnih ishoda.

Riječ je o pacijentima sa područja Tuzle, Kladnja, Gradačca, Lukavca, Sapne i Gračanice.

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 230.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 1853.

Sa današnjim danom u UKC-u Tuzla hospitalizirano je ukupno 138 osoba pozitivnih na COVID-19 od čega se 14 pacijenata nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 1.715 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 231.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 5.790 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.706 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,