Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

COVID-19: Brojka aktivno zaraženih osoba u TK premašila hiljadu

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 420 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 109 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Tuzli (61) zatim slijede Gradačac i Kalesija sa po (13) novozaraženih, Gračanica sa (8), Živinice sa šest, Kalesija pet i Doboj Istok sa tri nova slučaja zaraze.

Po dva nova slučaja zaraze korona virusom registrovana su u Lukavcu i Srebreniku te jedan slučaj u Čeliću.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u svom dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata evidentirana su dva smrtna ishoda, i to u Sapni i Srebreniku.

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 192.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 1.056.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirane su ukupno 63 osobe pozitivne na COVID-19 od čega se 11 pacijenata nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 993 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 1.399.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 4.616 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.367 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,