Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čović uputio čestitke Vučiću i Orbanu nakon izbornih pobjeda

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je u ponedjeljak mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na izbornoj pobjedi Mađarskog građanskog saveza kojeg on predvodi, kao i Aleksandru Vučiću nakon ostvarene pobjede na predsjedničkim izborima u Srbiji.

“Poštovani premijeru Orban, iznimno mi je zadovoljstvo čestitati izbornu pobjedu Mađarskom građanskom savezu s Vama na čelu.

Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaz povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke FIDESZ koju predvodite.

Uvjeren sam kako ćemo u skorijem razdoblju imati prigodu za susret kada ćemo kroz prijateljski razgovor još više učvrstiti veze naših dvaju naroda i zemalja”, poručio je Čović Orbanu, a saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Čović je također uputio čestitku i Aleksandru Vučiću nakon ostvarene pobjede njegove stranke na parlamentarnim i predjsedničkim izborima u Srbiji.

“Dozvolite mi u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, u ime moje domovine Bosne i Hercegovine ali i u svoje lično, uputiti najiskrenije čestitke na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu kao i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke, s Vama na čelu, na izborima u Republici Srbiji. Držim kako ćete ponovno ukazano snažno povijesno povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake Vas i Vaše stranke.

Također, vjerujem kako ćemo našu dosadašnju dobru suradnju, prijateljstvo i trajnu vezu naših domovina, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naših naroda”, istakao je Čović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,