Petak, 26. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čović se u Beogradu sastao s Vučićem: “Naš odgovor na sve krize u BiH je jasan – dogovor tri naroda”

Preuzmite sliku

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović boravi u Beogradu, gdje se danas sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić je putem Instagrama poručio da je sretan što je ugostio Dragana Čovića te ga je oslovio kao “predstavnika hrvatskog naroda u BiH” i dodao da su razgovarali o svim važnim regionalnim pitanjima.

“Razumije se, kao i o svim pitanjima od interesa za naše narode. Zajednički smo konstatovali da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci konstitutivni narodi u BiH koji samo konsenzusom mogu da donesu odluke o svojoj budućnosti. Dakle, naš odgovor na sve krize je potpuno jasan – dogovor tri naroda”, izjavio je Vučić.

Čović je rekao da je s Vučićem razgovarao o napretku Zapadnog Balkana i potrebi za dijalogom.”Govoreći o BiH, naglasio sam da izmjene Izbornog zakona/ograničene promjene ne mogu ugroziti temelje BiH. Konstitutivni narodi i njihova prava moraju se u potpunosti poštovati, a diskriminacija mora biti eliminirana”, rekao je.

Ovaj susret dolazi nakon nedavnog sastanka Vučića i Milorada Dodika, a u narednom periodu se može očekivati i posjeta Bakira Izetbegovića Beogradu što je lider SDA već i najavio.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje