Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čović podržao aktivnosti HDZ-a BiH na području TK

Preuzmite sliku

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je u Tuzli održao radni sastanak s Županijskim odborom HDZ-a BiH Soli.

Danijel Nikolić predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli prezentirao je stranačke aktivnosti a u raspravu su se uključili i predsjednici Općinskih i Gradskih organizacija te je razgovarano o procesu priprema za izlazak na predstojeće izbore i funkcioniranja HDZ BiH u Tuzlanskoj županiji.

Predsjednici organizacija HDZ BiH izvijestili su predsjednika Čovića o aktualnim političkim i društvenim događanjima istaknuvši da postoji značajan potencijal za još jači razvoj gospodarstva i podizanja životnog standarda u najmnogoljudnijoj županiji.

Na sastanku je istaknuto kako su dužnosnici HDZ BiH, kroz Vladu FBiH i Vijeće ministara predlagali i podržali projekte i izdvajanje sredstava za Tuzlansku županiju inzistirajući na razvojnim procesima. Zbog toga je važan jedinstven stav političkih aktera od razine općina i gradova, županije, federacije, države na ubrzanom rješavanje projekata u oblasti putne deblokade Tuzlanske županije, jačanja gospodarstva i industrije, zdravstva, zaštite okoliša i drugih oblasti.

Također, tijekom sastanka istaknuta je potpora političkim procesima koje vodi Hrvatski narodni sabor BiH na osiguranju legitimiteta kroz izmjene Izbornog zakona i dosljednu primjenu Ustava. Kako se vrlo brzo odustane od Ustava dokaz je i imenovanje neustavne Vlade TŽ koja je bila formirana nakon izbora 2018. godine bez predstavnika hrvatskog naroda, istaknuli su dužnosnici HDZ-a BiH u Tuzli.

Nažalost takav politički narativ i odnos proteže se kroz sve strukture u gradskim i županijskim upravama, javnim poduzećima i drugim tijelima vlasti i na takve loše pokazatelje Županijski odbor Soli je više puta upozoravao.

Takvi odnosi i politički potezi na bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine nisu dobri i zbog toga je itekako potrebno jače zajedništvo i iskreniji odnos ključnih političkih aktera kako bi BiH nastavila svoj europski put kao jedan od ključnih faktora stabilnosti i ostanka u našoj domovini, istaknuto je na održanom sastanku.

Predsjednik Čović podržao je aktivnosti koje dužnosnici HDZ-a BiH provode na području Tuzlanske županije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,