Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čović nakon pregovora: Neki bi da brutalno mijenjaju strukturu BiH

Preuzmite sliku

Nova runde pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, već treći dan za redom, vode se u zgradi Delegacije EU u Sarajevu.

Danas su pregovori okončani bez konačnog sporazuma. Medijima se kratko obratio lider HDZ-a Dragan Čović, kritikujući indirektno Stranku demokratske akcije.

“Dešava se nešto slično Neumu – blizu smo rješenja, ali ne uspijevamo okončati pregovore. Neki bi da brutalno mijenjaju strukturu BiH. Bojim se da ima onih koji je žele brutalno srušiti, mijenjajući strukturu i znajući da je to krajnje rizično uraditi u Parlamentu BiH. Ujedno, to govorim i zbog dešavanja u okruženju. Bili smo spremni napraviti ogroman ustupak po pitanju funkcioniranja Federacije BiH, ali bojim se da neki šalju poruke putem udruženja žena i na drugi način, na koje ćemo vrlo džentlmenski odgovoriti. Rušitelji BiH, kroz svoje slanje poruka prije pregovora, nisu pregovarači sa HDZ-om, niti za hrvatski narod BiH”, izjavio je lider HDZ-a.

Pregovori se nastavljaju sutra ujutru. Čović je dodao kako je kompromis je mogao biti postignut i danas, jer se šest od sedam stranaka složilo o osnovu. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje