Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Članovi Predsjedništva BiH danas sa Gabrijelom Escobarom

Preuzmite sliku

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas će se u odvojenim susretima sastati sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrijelom Escobarom.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH sa američkim dužnosnikom prvo će se sastati predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, a potom članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Prema najavi izjave za medije nakon susreta dat će predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, dok zvanično nije najavljeno obraćanje zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrijela Escobara niti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabriel Escobar stigao je jučer u prvu službenu posjetu BiH od kako je imenovan na tu dužnost.

Na Twitter nalogu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini ranije je objavljeno da će on posjetiti Sarajevo i Banju Luku kako bi ponovio podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Escobar bi s bh. dužnosnicima trebao razgovarati o ključnim pitanjima korupcije te pozvati sve lidere da se vrate dijalogu i kompromisu, rečeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje