Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Članovi CIK-a o nestanku glasačkih listića: Postoje precizni izvještaji, ali to javnost ne interesuje

Na sjednici Centralne izborne komisije BiH danas se, između ostalog, razgovaralo i o medijskim navodima o nestalom materijalom za glasačke listiće.

Podsjetimo, portal Žurnal.info objavio je da je najmanje 35,8 tona papira nabavljenog za štampanje glasačkih listića nestalo iz skladišta Centralne izborne komisije BiH.

Član CIK-a Vlado Rogić kazao da se vodi medijska hajka protiv članice CIK-a Irene Hadžiabdić. Također poručuje medijima – da brane žene, a napadaju žene, upućujući na dvostruke aršine.

“Za neke bi najbolje bilo da izbora nema i da sve ode u haos”, rekao je on. I drugi član CIK-a, Branko Petrić stao je u odbranu Hadžiabdić kazavši da oni koji se obrušuju na CIK-a ruše Ustav.

“Novinari likuju o tome. Koliko je to tona? Razmislimo o tonama. Raspitajmo se koliko je tona težak Ajfelov toranj”, upitao je Petrić, prenosi poratl Radiosarajevo.ba.

Član CIK-a Suad Arnautović je rekao da ne treba kriviti medije, te da se nepravilnosti moraju prijavljivati.

Svi članovi CIK-a osudili su medijsko pisanje o angažmanu ruskih IT stručnjaka u ovoj komisiji.

Odbacili su navode da je predsjednica CIK-a sakrila dokumentaciju u predmetu “Božo Ljubić”. Na sjednici je spomenuto da su CIK pokušali obesmisliti i Milorad Dodik i Zlatko Lagumdžija, te da se Komisija od tada stalno suočava s napadima. Napomenuli su da postoje precizni izvještaji o stanju glasačkih listića ali da to javnost ne interesira. (Tuzlanski.ba | Foto: arhiv)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje