Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

City bus i ove godine plijeni pažnju turista i građana Sarajeva

Preuzmite sliku

Autobus za panoramsko razgledanje grada, City bus i ove godine plijeni pažnju kako turista tako i građana Sarajeva.

Na City bus vožnjama i ove godine je veliki broj turista koji su već upoznati sa ovim jedinstvenim autobusom u BiH, kazala je Feni glasnogovornica Centrotrans Eurolinesa Aida Smajić.

Istakla je kako se “očekuje još veći broj putnika tokom augusta kada počinje i Sarajevo Film Festival”.

Smajić je naglasila kako su “prethodnih devet godina reakcije građana Sarajeva kao i mnogobrojnih turista na ovaj projekt bile izuzetno pozitivne, a City bus je dao jednu novu dimenziju turističkoj ponudi grada Sarajeva”.

– Uz ovaj autobus, noćne polaske na liniji Dobrinja – Vijećnica i prijevoz od aerodroma do centra grada Centrotrans Eurolines je upotpunio ljetnu turističku ponudu glavnog grada BiH, kazala je Smajić.

Iz Centrotrans Eurolinesa pozivaju sve zainteresirane da se pridruže na vožnjama City busom koje traju od 60 do 80 minuta i da na jedinstven način upoznaju Sarajevo, njegove znamenitosti i historiju.

Polazak City busa je svaki dan ispred Saborne Crkve (Ulica Zelenih beretki) u 12.00 i 14.00 sati. Moguće su rezervacije za grupe, a u slučaju lošeg vremena obilazak se odgađa. Karte se mogu kupiti u agenciji Centrotours ili u autobusu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,