Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čisto more i prihvatljive cijene: Neum oduševio mnoge bh. građane koji su ga po prvi put posjetili (FOTO+VIDEO)

Preuzmite sliku

Jedini bosanskohercegovački izlaz na Jadransko more vodi preko Svitave do Neuma koji su ovog ljeta zbog novonastale situacije zbog širenja epidemije izazvane koronavirusom mnogi posjetili po prvi put ali kako kažu sigurno ne i posljednji.

Zbog zatvaranja granica između Hrvatske i BiH odnosno odluke koja je u međuvremenu stavljena van snage da svi koji doputuju iz BiH u Hrvatsku moraju u samoizolaciju na period od 14 dana, veliki broj bh. građana svoje rezervacije sa hrvatske obale Jadranskog mora preusmjerili su ka Neumu i nisu požalili, čak šta više.

Kristalno čista voda, izuzetno prihvatiljve cijene, opticaj domaće valute, signal vašeg telecom operatera i na kraju porez koji ide u budžet Federacije dovoljni su razlozi za posjetiti Neum.

Ono što će mnogima svakako unaprijed izazavati zabrinutost jeste put preko Svitave, međutim ukoliko se naoružate strpljenjem i oprezan ste vozač ni to vam neće predstavljati veći problem.

Iznajmljivači smještajnih kapaciteta u Neumu, kažu kako će se sezona koliko toliko spasiti obzirom na cjelokupnu situaciju u vezi sa virusom COVID-19.

Neum je također atraktivna destinacija i turistima iz brojnih drugih zemalja zbog blizine Dubrovnika, a cjenovno je neuporedivo prihvatljiviji. Međutim, ovog ljeta sezonu u Neumu spašavaju uglavnom bh. građani od kojih su neki Neum posjetili kako kažu po prvi put i ostali oduševljeni ponuđenim.

 •  

  Ukoliko volite more zbog noćnog provoda Neum vas neće nešto posebno oduševiti, ali ako ste na godišnjem odmoru zbog kupanja, odmaranja i sunčanja sasvim sigurno da Neum može biti vaš izbor.

  Nedostatak većeg broja uređenih plaža sa prirodnim hladom svakako je nešto što i dalje nedostaje Neumu, međutim kompenzacija za to jeste kanalizaciona mreža zbog čega Neum ima čisto more.

 • Naša ekipa je nedavno posjetila Neum odakle vam donosimo foto i video priču kako bi vam prenjeli dio atmosfere koja ovog ljeta vlada u Neumu.

  Skoro da nema grada u BiH odakle ove godine posjetioci nisu došli u Neum. Posebno pojačana posjeta bude u dane vikenda kada je skoro nemoguća misija pronaći parking mjesto ili adekvatan smještaj.

  Za vrijeme pandemije, u Neumu su se provodile stroge mjere prevencije, tako da je ostao “corona free” zona. Pridržavanje propisanih epidemioloških mjera je odgovornost vlasnika turističkih objekata. U Neumu se nadaju kako će zadržati taj status. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , , ,