Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Cikotić razgovarao s komesarkom Johansson o migrantskoj situaciji u BiH, slijedi posjeta privremenom kampu Lipa

Preuzmite sliku

Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, predvođena ministrom Selmom Cikotićem, sastala se danas u Bihaću s komesarkom Evropske unije (EU) za unutrašnje poslove Ylvom Johansson i šefom Delegacije EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

Sastanku su prisustvovali i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i policijski komesar Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić. Razgovarano je o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na humanitarno i sigurnosno stanje u Unsko-sanskom kantonu (USK).

Nakon toga, komesarka Johansson i ministar Cikotić posjetit će privremeni prihvatni centar Lipa, koji je zajedničkim djelovanjem institucija BiH uspostavljen za smještaj oko hiljadu migranata tokom zimskog perioda.

Drugog dana posjete komesarke Johansson Bosni i Hercegovini bit će nastavljeni razgovori s ministrom Cikotićem i čelnim ljudima Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH o suzbijanju ilegalnih migracija i upravljanja migracijama u BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,