Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Četiri smrtna ishoda: U TK registrovano 167 novozaraženih osoba

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 445 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 167 osoba.

Najviše potrvđenih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata na području TK registrovano je u Tuzli čak 85 zatim slijedi Lukavac sa 17 i Gračanica sa 16 novozaraženih.

Kalesija broji novih 14 slučajeva infekcije dok je u Živinicama, Doboj Istoku i Gradačacu prijavljeno osam slučajeva zaraze virusom korona. U Srebreniku je prijavljeno šet novozaraženih u Banovićima četiri dok je u Teočaku registrovan jedan slučaj.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u svom dnevnom izvještaju u posljednja 24 sata evidentirana su četiri smrtna ishoda (Lukavac, Sapna, Gračanica i Doboj Istok).

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 204.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 1.277.

Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirana je ukupno 71 osoba pozitivna na COVID-19 od čega se sedam pacijenata nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 1.206 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 1.700.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 4.953 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 3.471 osoba.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,