Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Četiri osobe uhapšene: Zaplijenjen arsenal oružja na području Lukavca i Srebrenika

Preuzmite sliku

Policija je u sedam pretresa kuća, pomoćnih objekata i vozila na području Lukavca i Srebrenika zaplijenila arsenal oružja, te uhapsila M.O, E.Dž, E.D, i M.O.

“Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 11 pušaka, 20 noževa, 3 pištolja, 5 lovačkih karabina, 60 lovačkih trofeja srneće divljači, više komada municije različitog kalibra, prigušivač, optički nišan, oko 50 kg. mesa divljači, kao i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku” – saopćila je Uprava policije MUP-a TK.

Slobode su lišeni M.O., E.Dž., E.D., i M.O., nad istima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te su danas (01.09.2021.godine) predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Protivzakonit lov“, „Nedozvoljeno držanje oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava“ i „Neovlašteno nabavljanje, držanje, prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje“ Zakona o oružju i municiji TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje